Otizm tanısı aldıktan sonra büyük oranda tanıyı koyan çocuk psikiyatri doktoru tarafından yönlendirileceksiniz. Bu süreçte tanı aldıktan sonra zaman kaybetmeden gerekli uygulamalara başlanmasında fayda olduğunu unutmayın. Otizm tanısı alındıktan sonra sıklıkla aileler bir süre tanıyı kabullenmekte zorlanabilirler. Bu süreç hemen her aile tarafından yaşanacaktır ancak bu geçen sürenin çocuğunuza uygun eğitimsel yaklaşımları göstermenizin önüne geçmesine izin vermeyin. Tanının sadece olana takılan bir isimden başka birşey olmadığını bilin. Önemli olan tanıdan çok yapılması gereken uygulamaları sıralayabilmektir. Ankara.
Otizm tanısı alındıktan sonra yapılması gereken ilk şey özel eğitim uygulamalarına en hızlı şekilde başlamaktır. Bu süreçte size uygun bir Özel Eğitim Kurumu bulmanız çok önemlidir. Evinize yakın, kurumsal bir yapıda, eğitmenlerinin sık sık değişmemesi başlangıç için ilk tercih nedenleri olabilir.
Otizm tanısı aldıktan sonra ailelerin sıklıkla ilk merak ettikleri soru acaba rapor çıkarmalı mıyım yoksa çıkarmamalımıyım olmakta. Bu konudaki en büyük kaygı mevcut durumun düzelmesi durumunda ileride iş yaşantısı veya meslek tercihlerinde raporun olumsuzluk oluşturma olasılığıdır. Halen geçerli olan kanunlar çerçevesinde bu konuda düzenlenebilecek bir raporun ancak polis veya askeri öğrenci olmanın önüne geçebileceği söylenebilir.
Çocuk Psikiyatri Doktoru sıklıkla sizlere Otizm tanılama ve raporlama sürecinde yardımcı olacaktır. Eğer mevcut Otizm tablosuna ek psikiyatrik sorunlar veya özel eğitim almasını engelleyecek düzeyde davranış kontrol sorunları eşlik ediyorsa bazen ilaç tedavileri planlayabilir.
Otizm , Otistik Spektrum, Çocuk Psikiyatri, Çocuk Psikiyatri ve Otizm, Ankara Çocuk Psikiyatri Çocuk Psikiyatri Ankara, Çocuk ve Genç Psikiyatri uzmanı, Genco Usta, Çocuk Psikoloji, Çocuk Psikoloji ve Otizm, Çocuk Psikoloğu Nihal Arvas Yanık, Çocuk Psikoloğu Serpil İlhan,Çocuk Psikoloğuve Otizm, Otizm tanısı nasıl konulur.
Telif Hakkı © 2020 Çocuk Psikiyatri - Ankara - Tüm Hakları Saklıdır. Bilgi paylaştıkça anlamlıdır. Çocuk Psikiyatri ve Çocuk Psikolojisi ile ilgili yazılan yazıları tabi ki paylaşabilirsiniz. Bu pek çok öğrenmeye açık zihnin faydalanamasını çocuk psikiyatrisi ve çocuk psikolojisi ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlar. Diğer yönden sitede yayınlanan bir makaleyi kendi isminiz ile yayınlamanız en hafif dilile hırsızlık anlamına gelmektedir. Çocuk Psikiyatri sayfasında yazılan makaleler ancak ve ancak makale yazarının bireysel onayı ile paylaşılabilir. Çocuk Psikiyatri ve Çocuk Psikolojisine dair herşey... Çocuk Psikiyatri Ankara.
.
.
Neorama İş Merekezi Kat:18 Ofis No:84 Söğütözü / ANKARA
İletişim: 0312 466 3800 - 0542 466 3888
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.